Jaarlijkse controle?
Wij raden aan jaarlijks een algemene check-up te laten doen van uw reptiel. Voor schildpadden is dit zeker belangrijk dat dit gebeurt voor dat ze in winterslaap gaan. Eventueel ook na de winterslaap indien u twijfelt over de gezondheid van uw dier of wanneer ze 'maar niet op gang komen'. Zij worden bij ons gemeten en gewogen. Een eventueel mestonderzoek wordt uitgevoerd om parasieten uit te sluiten, voedselpatronen worden overlopen en algemeen gedrag geëvalueerd. Eventuele verdere onderzoeken zoals RX, endoscopie of echografie worden toegepast indien het dier ziek is en dit nodig geacht wordt. Om een vlot verloop van het onderzoek te bevorderen, vragen we u om een zo vers mogelijk meststaal mee te nemen, ook van gezonde dieren.

Hoe vervoer ik best mijn reptiel naar de dierenarts? In de wachtzaal?
Reptielen zijn koudbloeddieren en worden best getransporteerd in een afgesloten doos of frigobox waarin een warmtebron wordt gelegd. Hiervoor kan men kersenpitkussens (let op dat ze niet te warm zijn!), waterkruiken of een plastic fles gevuld met lauw water gebruiken die men dan in een handdoek wikkelt.

Indien men met meer dan 3 dieren wil komen, maakt men liefst een afspraak zodat wij voldoende tijd kunnen besteden aan ieder dier om het grondig te onderzoeken.

Schildpadden en hun winterslaap?