​​Gezondheidscontrole & vaccinatie?
Katten zijn misschien niet vaak erg enthousiast om naar de dierenarts te gaan. Toch is voor hen een jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie van groot belang. Dit kan u doen tijdens de spreekuren of na afspraak. De dierenarts zal het belang uitleggen van vaccinatie, ook voor katten die altijd binnen blijven. De algemene conditie van uw dier wordt nagegaan en advies zal gegeven worden omtrent de verschillende mogelijke ziektes, voeding, ontworming, ontvlooiing, gedrag en eventuele verdere behandeling. Graag vragen wij u het vaccinatieboekje van uw kat mee te nemen.

In de wachtzaal?
Een kat is erg gebonden aan 'haar' thuis en ziet iedere andere omgeving als een plek tot stress. Daarom is het raadzaam uw kat te vervoeren in een goed afsluitbare en veilige kooi zodat ontsnappen en loslopen op straat voorkomen wordt. 
Ook in de wachtzaal kan u best de kooi niet te dicht bij nieuwsgierige hondenneuzen zetten. U kan ook altijd een onderzoekskooi bij ons komen lenen.

Castratie en sterilisatie bij de kat?
Katten kunnen vanaf een leeftijd van 5 à 6 maanden gecastreerd en gesteriliseerd worden. De chirurgische ingreep wordt gedaan onder volledige narcose. Na de operatie worden de dieren onder ons toeziend oog wakker voordat ze dezelfde dag naar huis mogen gaan.